Przepisy

Panna Cotta

Panna Cotta Autor przepisu: Grzegorz Zdeb- członek Francuskiej Akademii Kulinarnej Składniki śmietanka kremowa 500 ml Cukier 100 g 4 listki żelatyny Dr. Oetker Cytryna 1

Panna Cotta
Autor przepisu: Grzegorz Zdeb- członek Francuskiej Akademii Kulinarnej

Składniki
śmietanka kremowa 500 ml
Cukier 100 g
4 listki żelatyny Dr. Oetker
Cytryna 1 szt.
Laska wanilii 1szt

Przygotowanie:

Ĺťelatynę moczymy w zimnej wodzie przez około 5 minut. śmietanę z wanilią i skórką z cytryny doprowadzamy do temperatury 65ÂşC. Do ciepłej śmietany dodajemy cukier i odciśniętą żelatynę. Całość mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Po ostudzeniu przecedzamy przez sitko i rozlewamy do pojemników porcjowych. Podajemy z sosem owocowym i elementami dekoracyjnymi.

A to już wiesz?  Harrisa przyprawa

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy