Posmakuj chwili… odkryj intensywnie czekoladową przyjemność

Na polskim rynku pojawia się właśnie jedna z najlepszych na świecie i znana w ponad 60 krajach marka czekolady – Côte d’Or. Połączenie ponad 125-letniej tradycji oraz pasji tworzenia produktów zgodnych z naturalnym rytmem życia człowieka odnaleźć będzie można już od stycznia 2009 w linii czekolad Côte d’Or.

Bogactwo doznań to sposób na pełnię życia. Marka czekolady Côte d’Or czerpie z pasji odkrywania nowych smaków, wrażeń, inspiracji – nawiązując do jednej z największych przyjemności – delektowania i rozkoszowania się smakiem. Takie właśnie są trzy linie czekolad premium Côte d’Or, które powstały z potrzeby poszukiwania i odkrywania nowych smaków życia.

Bogactwo smaków

Côte d’Or to owoc wieloletniej tradycji i pasji tworzenia tego, co najlepsze, a trzy wyjątkowe linie czekolad Côte d’Or: Sensations, Spécialités oraz duże czekolady z całymi orzechami sprawią, że każdy miłośnik czekolady odnajdzie wśród nich swój ulubiony smak.

Kolekcja Côte d’Or Sensations to finezyjna kombinacja czekoladowych smaków. Intensywnie kakaowe czekolady Noir Intense (70% kakao) i Noir Brut (86% kakao) są obietnicą wyrafinowanych przyjemności. Kompozycje ciemnej czekolady z pomarańczą Orange Noir (70% kakao) i malinami Framboise Noir (70% kakao) kuszą poszukujących nowych wrażeń smakowych. Pełnomleczna z migdałami Lait d’Amandes Caramelises to subtelny, lekko chrupiący czekoladowy akcent dla miłośników mlecznych czekolad.

Ekskluzywne, ciemne pudełka ze złotym nadrukiem kryją w sobie kwintesencję – intensywny, prawdziwy smak czekolady. To wykwintna forma intensywnie czekoladowych wrażeń.

Linia Côte d’Or Spécialités to jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne doświadczenie nowych przyjemności. Oryginalne, właściwe tylko Côte d’Or smaki dostępne są sezonowo i stanowią unikalną propozycję. Jedyna w swoim rodzaju para: Figue Amande (mleczna z pysznym nadzieniem figowo-migdałowym) oraz Citron Gingembre (ciemna z intrygującym nadzieniem cytrynowo-imbirowym) pozwalają na odkrywanie egzotycznych smaków w trakcie długich zimowych wieczorów. Praline Intense kryje w sobie jedwabiste, kakaowo-orzechowe nadzienie otoczone ciemną czekoladą, a każda kostka to indywidualny sposób na uświetnienie chwili.

Côte d’Or z całymi orzechami to pełnia czekoladowej głębi wzbogacona o chrupiące orzechy laskowe – w zależności od upodobań, do wyboru w mlecznej lub ciemnej czekoladzie. Duża, 200 gramowa tabliczka jest zapowiedzią długich chwil odprężenia i degustowania.

Z natchnienia Afryką

Twórcy czekolad Côte d’Or inspirują się duchem mitycznej, afrykańskiej natury – fascynującej, tajemniczej, nieprzeniknionej, obfitej. Z podziwu nad egzotyczną przyrodą krainy kakao – Ghany, marce Côte d’Or nadano symbol słonia. Ikona ta łączy w sobie wiele wartości: jakość, długowieczność, siłę i afrykańskie inspiracje. Logo ze słoniem zostało zastrzeżone dla Côte d’Or w 1906 r. i nawiązuje do Złotego Wybrzeża, położonego w dzisiejszej Ghanie. Nasycona kakao czekolada Côte d’Or oddaje charakter Czarnego Lądu. To owoc zaufania naturze i powrót do korzeni człowieka, żyjącego w zgodzie ze swoim – bliskim naturze – rytmem.

Czas

Sekretem wyjątkowego smaku Côte d’Or jest poświęcony jej czas. Twórcy Côte d’Or pozostają wierni 125-letniej tradycji wyrobu czekolady. Czuwają nad każdym etapem procesu produkcji – od wyboru ziaren po pakowanie. Dojrzałe w słońcu ziarna sprowadzane są z Afryki i Ameryki Południowej, a dla zachowania naturalnego aromatu, palenie ziaren zachodzi w temperaturze niższej niż średnia. Ze starannością przygotowuje się gęstą i nasyconą masę czekoladową o gładkiej konsystencji. Czekolada Côte d’Or powstaje w atmosferze twórczego zaangażowania – bo tworzeniu prawdziwego dzieła zawsze towarzyszy pasja.

Jeśli czekolada, to tylko z Belgii

Belgia na całym świecie słynie z wyrobu czekolady. Tu właśnie narodziła się idea i przepis na Côte d’Or. Z dbałości o zachowanie autentycznego i niepowtarzalnego smaku, czekoladę Côte d’Or nadal produkuje się tylko tu. Z centrum produkcyjnego w Halle wyroby Côte d’Or rozsyłane są na cały świat, by zachwycać koneserów w ponad 60 krajach!

Dlaczego Côte d’Or?

Do poczucia satysfakcji i spełnienia nie wystarcza nam dziś już tylko praca. Coraz bardziej świadomi jesteśmy, jak ważne jest wyciszenie, skupienie na swoich potrzebach, pielęgnowanie tego, co niepowtarzalne. Chwil, w których smakujemy życie, delektujemy się spokojem i odnajdujemy równowagę w codzienności pełnej obowiązków i stresu. Pielęgnujemy swoje pasje, mamy czas na własne przyjemności. Delektowanie się intensywnym i bogatym smakiem dobrej czekolady idealnie pasuje do takich chwil.

Coraz więcej z nas wie jak szukać na co dzień równowagi i szczęścia. Według badań CBOS już 95% [1] Polaków przyznaje, że czuje się szczęśliwymi. Szczególnie istotnym w poszukiwaniu równowagi w naszym życiu wydaje się być czynnik „work-life balance”, czyli umiejętność godzenia życia zawodowego z osobistym. Wiele osób szuka w codzienności satysfakcjonujących momentów, gdy spotykamy się z innymi, by porozmawiać, dzielić wspólne pasje, inspiracje. Takim chwilom sprzyjać może muzyka, ciepłe, spokojne światło czy… intensywny smak czekolady. Smak, który wyraża więcej niż słowa i będzie najbardziej osobistą wypowiedzią do kogoś, komu podarujemy tabliczkę Côte d’Or. Côte d’Or to także dopełnienie chwil poświęconych wyłącznie sobie, kiedy życie powoli nabiera szczególnego znaczenia.

Czekolady marki Côte d’Or będą dostępne w polskich sklepach z końcem stycznia 2009 (rekomendowana cena sprzedaży w hipermarketach to 4,99 zł za opakowanie 100g oraz 6,99 zł za opakowanie 150g i 200g).


[1] Wprost, Dlaczego jesteśmy szczęśliwi, 20 lipca 2008

Źródło informacji - Newseria

Authors

Related posts

Top