Krem Bawarski

Krem Bawarski
Autor przepisu: Grzegorz Zdeb- członek Francuskiej Akademii Kulinarnej

Krem Bawarski
Składniki
6 platków żelatyny Dr. Oetker
Laska wanilii 1 szt.
Mleko 250 ml
Żółtka 5 szt.
Cukier 100 g
Śmietana 36% 300 ml

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Laskę wanilii włożyć do mleka, mleko podgrzać i wystudzić. Żółtka ubić z cukrem w kąpieli wodnej. Krem z żółtek wymieszać z mlekiem i ubijać na parze aż zgęstnieje. Żelatynę wmieszać do kremu. Krem schłodzić w lodówce. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć z zastygającym kremem. Napełnić kremem miseczki, wstawić do lodówki.

hastagi na stronie:

#grzegorz zdeb #krem bawarski

Authors
Tags , , , ,

Related posts

Top