Giancarlo Russo ambasadorem marki Lagostina

Lagostina, włoska marka ekskluzywnych naczyń kuchennych ze stali nierdzewnej, ma od czerwca br. w Polsce swojego ambasadora. Został nim rodowity Włoch Giancarlo Russo, mistrz włoskiej kuchni i prezes Włoskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni w Polsce. Wzajemna współpraca najznakomitszego włoskiego kucharza z utożsamianą z najwyższą jakością marką Lagostina przyczyni się do propagowania włoskiego stylu życia i włoskiej kuchni w najlepszym stylu.

Giancarlo Russo przyjechał do Polski w roku 1998 by przekazać naszym kucharzom tajniki włoskiej kuchni. Przez kilka lat był szefem kuchni w znanej warszawskiej restauracji Chianti. Od 2003 roku prowadzi włoską restaurację, Giancarlo, której jest właścicielem i zarazem szefem kuchni. Największym zaszczytem dla Giancarlo było gotowanie dla Jana Pawła II podczas jego pielgrzymki w 1999 roku do naszego kraju oraz dla papieża Benedykta XVI będącego w Warszawie podczas pielgrzymki w 2007 roku. Giancarlo pełni funkcję oficjalnego kucharza Episkopatu Polski , a od 7 lat jest także organizatorem prestiżowego Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana„ – interaktywnych spotkań miłośników dobrego jedzenia z ciekawą kuchnią, znanymi kucharzami i wyjątkowymi produktami.

Dzięki swojej pasji tworzenia wyśmienitych włoskich dań oraz wspaniałej osobowości, Giancarlo zyskał w Polsce wielkie uznanie, czego efektem jest jego rosnąca popularności oraz własny program kulinarny „Buon Appetito” w stacji Tele 5, w którym wraz z zaproszonymi gośćmi – znanymi szefami kuchni i gwiazdami ekranu – uczy gotować włoskie specjały.

Marka Lagostina jest mu znana z racji wspólnego dziedzictwa i wartości, jakie ze sobą niesie – radości życia i biesiadowania, a nade wszystko dążenia do doskonałości smaku. Lagostina to coś więcej niż naczynia kuchenne. To kwintesencja najlepszego włoskiego rzemiosła, dziedzictwa i stylu życia. Radość biesiadowania oraz wspólnego gotowania, chwile z rodziną i towarzyszące im uczucia i emocje, wykwintna włoska kuchnia – wszystko to tworzy świat Lagostiny. W nim każda potrawa ma idealny smak, makaron jest idealnie al dente, a aromat każdej z potraw, dzięki swojej intensywności, unosi się w całym domu.

Taki świat marki jest bardzo bliski jej nowemu ambasadorowi.
Giancarlo Russo gotuje w naczyniach Lagostina – zarówno w swojej restauracji, jak i w domu. Komplet naczyń linii Accademia wykorzystuje podczas pokazów kulinarnych i prezentacji w programach telewizyjnych. Wtedy to, na oczach widzów, w patelniach i garnkach Lagostina powstają wykwintne specjały włoskiego mistrza.

Naczynia Lagostina dostępne są w Polsce w dystrybucji selektywnej i w specjalistycznych sklepach z wysokiej jakości wyposażeniem kuchennym. Oferta produktów Lagostina obejmuje szeroki wachlarz naczyń ze stali nierdzewnej charakteryzujących się wyrafinowanym, eleganckim wzornictwem oraz funkcjonalnością i technologicznym mistrzostwem.

Lagostina należy do firmy Groupe SEB, światowego lidera w produkcji i dystrybucji drobnego sprzętu AGD, posiadającego w swoim portfolio m.in. marki, takie jak Tefal, Moulinex, Rowenta oraz Krups.


Źródło informacji - Newseria

Authors

Related posts

Top